Followers

Follow by Email

familia

familia

mOsHi2


Blur....

>> Wednesday, September 17, 2014

Tetiba hilang kata kata bile aku mula nak mengarang prakata.. ada saja yg ganggu dalam benak.

Bila nk diluahkan ada aja yg membeku.

bile aku nk berhenti... ada aja yang mahu dilepaskan..

Aku bukan pandai ucap kan semua,apa lagi menunjukkan..

rasa dalam hati tidak terucapkan, hanya aku dan Tuhan saja yang tahu, sedalam mana, sekuat mana ape yg aku tanggung..pikul..hadap...

Read more...

Milo breakfast fun run 2014

>> Tuesday, April 22, 2014

Ahad lepas...  aku n adik adik kesyg berkampung kt putrajaya. Kesahnya nk join jadi pelari hantu untuk milo fun run hehhehee. Sebb tk sempat nk daftar nama.... tp ammar suh jgk dtg meramaikan majlis katenye... ammar kasi bju milo dia pada aku. Owh tengkiu bro! Sebb baju tu fit kalau dia pakai hahahaha saiz s..

So subuh jemaah kat masjid besi n pastu tunggu member member lain kt tempt yg dah dijanjikan..
Ramai gilerrr! Flag off kul 7 pg.. tp kami reramai start lambt tu pun kuota geng entah memana..

Sejam aku berjaya finish 7km fun run. Tu pun sebb aku follow angah adik aku yg kaki dia cramp. Rekod hmmmmm ajelah.. adik aku yg bongsu awal lagi dh tinggal jauh. Atlet kan!

Then br dpt kumpul reramai. So bile dh jumpe.semua jd sengal. Story morry mcm mcm.. ramai sgt tg join event larian ni. Pelari hantu mcm aku pun ramai. 10k join larian tu! Mmg best sgt. Hilang stress.  Huhuhu

So pasni ade lagi lari lari insyaallah akan join.

Read more...

Permulaan baru

>> Thursday, January 23, 2014

Alhamdulillah

A gud start for me untuk permulaan tahun 2014.. at last after puas mintak transfer akhirnya doa diperkenankan oleh yang Maha Esa..  syukur..

So start feb dh jadi warga application section la plak. Kalau before ni jadi warga data centre & dr kan.. still in same department but lain section..

Atleast 1 dr wishlist untuk 2014 yg telah di carry forward dr wishlist 2013 dh dipenuhi.. so boleh fokus untuk upgrade personal matter plak. Oh! How I wish I could find a magic men  for me... ni la salah stu wishlist tahun lepas yg tk pernah nk suksess nk start cari. Hahahaha harap tahun ni even tk settle down pun sekurang kurangnya ade gak yg boleh di label "this is my bf" kekekeke poyos kan.. aci tagging gitewww biarlah dlm temph 342 ari yg mendtg ni ade jgk hasil sket dr nan adooooo.
Sesungguhnya   sgt sgt bersyukur n insaf pada yg SATU.. rasenyer apa yg diingin n dimintak pd Dia.. Dia sentiasa beri walaupun lambat..  cantik sgt perancangan yg diatur. Cuma bg insan kerdil yg kurang rasa syukur ni asik nak memberontak je.. pengalaman mmg byk mengajar n mendewasa kan aku dlm nk atur langkah or plan something...

Read more...

Rhb centennial run 2013

>> Monday, November 11, 2013

Pagi semalam, if rata rata masih sedap ag membuta, me n angah dh bertandang depan rhb jalan tun razak seawal 430 pg. Nak join rhb centennial run 2013. Kononnye nk lari 10km la.. mcm dpt je..

Smpai rhb pun dh ramai org tym tu.kononnya ingt nk dtg lmbt sikit sebb dkt dgn umah tp memandangkan nk rebut parking so gagah la kuar awal.

Ramai gile yg join run ni.ni first tym aku join selama aku keje..sebb sebelum ni ade jgk join tp tkde la nk aktif sgt sebb semput.huhuhu kan bahaya nk lari beria sgt. 4800 peserta join.mmg gile kentang ramainya. Salute tgk peserta veteren join oooo.aku pun naik segan bile kemain ag pakcik mak cik ni steady 7km so aku amek cabaran 10km.

Before start we ols zumba dulu. Huhuhu yg ni mmg aku suke sgt. Gedikkan! Gile tk suke..mmg aku suke bab bab nari zumba ni.. dr aku nk berlari atas treadmill bek zumba.sebb gerak hbs lemak seluruh badan.huhuh

Berlepas 730 a.m diserta dgn hujan renyai. Gasaklah kan basah pun tp best sgt..dh raso mcm ternakan yg dilepaskan reramai kat ladang ternak.ahakss sgt kuang ajo kan.. tp siyes mmg dh gitu semua pakat pulun lari...

Even tk menang top 10 yg mmg awal awal ag dh tau but aku bangga jgk dgn diri ni.. sebb mananged to completed 10km within 2 hour.tkde nk stop tepi jalan amek nafas mintk nyawa. Cume singgah jap kt petrol pam beli mineral sebb hausss. Wahahah

Sijil dn medal dpt wat kenangan. Hehehe pastu terus gigil kaki nk drive pun tk leh huhuhu



Read more...

Update!

>> Tuesday, September 24, 2013

Lesung gg “ awak.. sejak dua menjak ni macam ttangkap cintun la dgn awak...”

Me “ hish.. geli ketiak dgr... ni sihat ke tak ni.. demam ae?’

Siyes la... terkebil kebil kejap mata aku ni bile tgk ayat tu muncul kat screen whatsapp ptg semalam...

Sgt RARE tau .. nak nak dari a person yg aku sgt kenal perangainya! Hadoiiiii...

Keep calm eyfa... rilexxxxx... honestly, if perempuan lain kot kot dh tgh lompat atas katil jerit jerit kot gamaknye kalau dpt confession mcm tuh..

But ME.. tersangatlah NEUTRAL..... tak percaya tu satu hallah kan... nk rase mcm “wahhh.... mamat yang aku pernah ter crush suatu mase dulu terkompes raso ati .... syiokkkknyer!!!” tu takdela.. dan sgt gila la if aku nk react mcm iteww.. sangat tua untuk aku!!

Patot mcm pelik je aku rase bile whatsapp dgn kawan aku ni... mcm baekkk sesangat.. mcm tercaring pulaks.. hmmmm..

Then malam tu aku wasap ag, aku just Tanya, what on earth yg timpa dia sampai boleh bagi ayat macmtu kan...

“ wak.. ni sy ni bukan la nk perasan tau..but siyesla sy mcmsgt tak percaya la bile awak terckp yg awak ttngkap cntun dgn sy s bb... sy knl awak sgt sgt.. n awak bukan jenis yg nk spoke out ape yg awak rase directly kat org.. tpkan..entahla... hihihi tp tk apelah.. mainan perasaan awak kot. Sebb lama tak lepak dgn sy kan “

Then terus aku off9 whatsapp. Bukan sebb aku takot or risau akan respond dia. But aku tk nak ader sebarang unsur- unsure perasaan halus melata masuk dlm hati ni.. i`ve already step back n move on. So tak perlu nk berharap or berangan lelebih. Once kitaorg discuss panjang lebar dulu dh cukup untuk tau keputusan. So rase tk perlu nk bukak ag kot hal hal mcm ni... our complicated situation baik dari pihak kawan aku or dari pihak aku sendiri pun tk memungkinkan akan terjadi sesuatu melainkan kalau ALLAH sendiri yang tentukan..

Kat blog ni aku boleh luah ape aku rase.. nak bercerita pada org mmg tidaklah kot sebb since aku broke up dgn naji aku dah start untuk limitkan sape aku berkawan n sape yang akan aku approved untuk kawan dgn aku... so between aku dgn kawan aku ni, dia antara kawan laki yg rapat beside kenal pun dh nk 10 tahun kan.. so mmg sgtlah aku kenal perangaikan... n pernahla aku tersyiok but akhirnya i choose to have a gud friendship dgn dia.. sebb aku rase both of us lebih elok kawan kot . ngeeeeeeeeee...

But if.. if hockey.. if, he really mean what he said aku rase sgt tak best untuk dia... ok. Aku bukanlah seorang yg pendendam.. tp aku jenis yang once i heard or see something mmg akan terus melekat mcm pakai gam gajah.. rase lagi kuat dr gam gajah kot smpai aku akan ingt sampai bila bila.. sebb kawan aku ni pernah la terlepas cakap mase dtg angin jeles tak pasal pasal dulu yang aku ni takde “special gf material” n tk worth it pun nk wat gf kan! Hah,... kau... tak bnyk pun aku agak terasa n aku agree. Sebb mmg aku tk berperasaan selama hampir 5 tahun ni. Kosong ati aku bab bab nk jiwang jiwang nih.... so aku of kosla akan rase tk best untuk dia... sebb aku mmg mungkin mmg tk worth it mcm dia ckp :P...

Ok i shud stop kat sini... mls nk pkir..... biarlah ape nk jadi pun,.. aku bukan nk berlagak sombong atau tak. Aku cume bersikap neutral. Sebb itu yg aku rase sekarang... biarlah ALLAH je lah yg susun atur ape akan jadi..

Read more...

Cousins Reunion

>> Sunday, June 30, 2013

Last famli side abah wat kenduri kawen kawen almost 6 tahun pas... pastu dh tkde any majlis pun..until last saturday kenduri kawen kawen ni ade balik untuk meraikan pertambahan ahli kuarga baru akak abah, mak long ku... my kazen dah tawen!!!!

So untuk majlis kali ni aku tk join majlis rewang... malazzzz agpun rase mcm ramai ag yg boleh wat..

Pagi sabtu baru bertolak ke  batu pahat.. oleh sebb abah demam so stereng aku la yg mengemudi! Hahahaha.....  oleh sebb semalam ade bola jdt lawan trw so mrr2 dh slow dr pagi.. tp mujur sebb halfway je pas susur ke sg besi jalan sudah kasi clear...
Tp ingtkan dh tk jem..bersambung smpai ke senawang... rasa mengantok jgn ckp.. kelemahan aku bile masuk keta is cepat benar nk membuta.. mase drive ag la kan.. sedaya je aku tahan even bunga bunga mengantok tu dh mula bukan men ag aku tenyeh mata ni... hbs jem terus speeding. Tak kesah la speed trap pun... ahaks!

Smpai rnr pagoh aku isi pewot lu..sebb lapar sgt..tak menyempat nk mkn nasi kenduri..duli la ... then suh angah plak drive sebb mmg aku kene tido jap..tp ok la sebb dh tk jauh dah..

Smpai umah mklong area kul 3. So mase we ols dtg...semua pandang...erkk salah umah ke kan?!!! Then terus kene serbu... ok im not the pengantin ok!!! Even im super  red holic hot gurl! Kekekekek yes... sebb dh lama tk gather sepupu sepapat majlis kawen dh jd majlis reunion sedara! 

Majlis yg mula nya mcm sopan smooth jd havoc bile dtgnya budak kecoh a.k.a me kat umah maklong... hilang terus kononnya nk plastik nak jd pompuan melayu yg ayu ag sopan sebb pakai baju pun kene langkah pendek.. jumpe geng terus kuar ayat weiiii! Hoiiiii! Sesama sepupu sepapat..tk kire yg atas atau pangkat adik adik... dgn mak sedara jgn ckp la.. tinggal tk cium molot je aku buat.. peluk cium cukup rasa dgn mak mak sedara.. rupenya mmg semua tunggu kedatangan kami sefamili.. almaklumlah bile raya atau cuti kami balik mmg balik senyap senyap or hanya few cousin yg jumpe...so bile majli besar mcm ni semua berkumpul mmg kalau boleh nk jumpe semua..

Masuk umah..bukan pengantin aku pegi jenguk tp pelamin aku terjah.. kecoh bangat bile semua nk snap pic.. mujur tk roboh pelamin tu kitaorg buat amek pic bgai reramai..kalau tk aku boleh tolong sumbangkan sore nyanyi lagu pelamin angan ku musnah! Nak balik baru jumpe pengantin... hahahaha

Bukan men ag aku bergossip dgn cousins smpai mkn pun dh tk kesah.. janji boleh bergebang borak dgn kazens.. bapak sedara pak ngah pun aku  join borak.. tk puas jumpe...mayb cuti lama sket br stay lama lama sket.. 

So far..soalan maut untuk aku tkde..sebb awal awal aku dh ckp no komen untuk soalan berbaur provokasi kekekeke jahatkan...

Read more...

Kabel dgn tuhan vs kabel sesama manusia

>> Tuesday, June 11, 2013

Aku selalu dpt feedback dr org yg bile ditanya keje mana? Then bile aku jawab keje kat sini.... org akan ckp dgn sinis ' sennglah pakai kabel ... boleh r keje tempt mcm tu...cube tk pakai kabel boleh ke nk masuk keje situ?'aku percaya REZEKI dn bukan guna pakai kabel.. siyes la, kalau hang pakai kabel bapak besar pun kalau ALLAH KATA "BELOM  SMPAI REZEKI UNTUK KAMU DISITU" makanya tk guna jgk! For those who yg suke sgt nk label kroni kabel bagai ni cube ubah kay sket...mmg tk dinafikan ader org guna pakai kabel kabel ni tp ade ORG JGK YG USAHA SENDIRI WITHOUT ANY KRONISM KABEL NI...YG MERASA SENANG SUSH NK DPTKAN TEMPAT/HAK/ BEKERJA DLL. 

Alhamdulillah lah rezeki aku murah bile bab cari kerja ni..aku tk sempt nak merasa jd penganggur.. lepas spm saje gatal hantar resume guna spm je kat kwsp.bank bank bagai..spa pun isi.. dlm blur blur tk tau arah tuju aku nk keje ape sbnrnya ni.. smbung blaja msuk stpm pas aku tolak upm. Cikgu masri ckp aku studnt bodoh sbb tolak offer upm. Mmg bodoh kot sebb offer wat biz admin mara  offer wat kat aussie pun aku tolak..upm pun aku tolak.. aku amek stpm. Makcik aku bukan main marah.Setahun  stgh pas aku hantar resume yg waktu tu aku tgh prepare stpm aku dipanggil interbiu. Saje wat pengalaman..

alhamdulillah elok pas stpm aku dipanggil untuk bekerja secara kontrk di tmpat aku keja skrg.. tp before that smpt aku wat part tym keje kfc 2 minggu cr duit poket. Dtg kl dgn duit hasil keje kfc yg tk smpai 5 rat cmpur wit mama abah kasi yg dlm 1k lebih skt. Perit. Dudk jauh dr famli. Mujur abg sepupu akak sepupu ada mase aku tumpang duduk keje kl ni..setahun pastu aku dipermenantkan the same tym dpt jgk kerja under spa untuk nurse dn kastam. Tp aku pilih utk kekal di sini.alhamdulillah.. aku futher stdy untk dgree smbil keje..now thinking untuk futher next step ag.  rezeki aku  mungkin mudah bab keje tp liat sket bab jodoh.

Tp tak macam my sis... rezeki dia nk bertapak keje mungkin tk semudah aku... belajar.. hbs belajar belom jgk dpt keje..mase ni konon nk guna kabel abah sebb abah punya link 'besar'.. ok guna.tp sebesar mana pun kabel yg dipakai kalau mmg bukan REZEKI YG DIIZIN ALLAH mmg tkkan dpt.. bape banyak pameran kerja dia pegi aku teman..ade mane mane keje kosong aku tlg cari..  pegi interbiu mmg turun naik dr  bank.. maybank ambank public dr pej loyerla...ape aje bangunan semua pegi. Hasil negatif. Sampai my sis dh give up.. mama aku dh mcm2 bunyi kuar ngadu mengeluh risau dok tanam anggur.. until untuk sekian kali dipanggil interbiu my sis tk nk pegi tp  sebb mulut dlm umah ni bising pakse rela pegi.. aku ckp dgn mama...ini rezeki ALLAH. Kalau DIA IZIN MAKA ADALAH REZEKI  UNTUK MY SIS.. KALAU TKDE DIA LEBIH TAU YG TERBAIK. Ade sebb kenapa ALLAH SUSUN MCM NI....

yes.. mmg sekian kali intebiu we ols redha pasrah. Dpt alhamdulillah tk dpt tkpe.. aku selalu pesan my sis.. betulkan dulu niat dlm ati untuk ape nk keje..untuk kepentingan diri or untuk balas jasa mak bapak nk sengkan mak bapak.. byk wat solat taubat..byk sedekah...puasa sunat yg mana selama ni jrg jrg buat..alhamdulillah tk lama pas last interbiu dia pegi...she received phone called yg dia diterima. Alhamdulillah.akhirnya REZEKI ITU ALLAH  TELAH IZINKAN untuk my sis..  takde kabel sesama manusia tp kabel ALLAH dgn hambaNya..  aku lebih percaya REZEKI dr kabel kroni... sebb aku lihat.. rasa... sush senng adik aku menapak nk cr kerja nk bina tapak untuk diri dia yg aku tk pernah rasa sebelom ni.. tk semua org guna kelebihan yg belom tentu boleh tlg kita.. bukan kroni kabel nk tentukan rezeki kita.usaha sesama manusia itu perlu tp lebih afdal kalau usaha kita lebih dgn ALLAH... ALLAH TU AKAN BAGI PADA HAMBANYA KALAU SMPAI WAKTU DN KETIKA... IF DIA BELOM MAKBULKAN MUNGKIN KITA TK CUKUP USAHA MINTAK DGN DIA... ATAU MUNGKIN KITA BELOM BTL BTL IKHLAS MINTAK PD DIA

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP